Mindfulness bij PMT Amstelveen

Vanaf heden hebben we een mindfulness trainer bij PMT Amstelveen. Ze heet Yoonhee Weertman en zij stelt zichzelf voor onder wie zijn wij! Voor voorwaarden en tarieven zie tabblad tarieven onderaan.

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een techniek om met meer rust en ontspanning aanwezig te zijn in het moment, met dat wat er is. Het is een praktische training die je denkpatronen inzichtelijk maakt. Je leert stress beter te hanteren, verbetert je concentratie, verhoogt je mentale en emotionele weerbaarheid en leert beter omgaan met stress gerelateerde klachten. Dit doen we door middel van aandachts-, concentratie- en bewegingsoefeningen. Een training om met meer vitaliteit en aandacht in het dagelijks leven te staan.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur plus 1 afsluitende bijeenkomst van 2 uur. Daarnaast vergroot het de effectiviteit van de training om op regelmatige basis zelf thuis te oefenen, dit kan een tijdsinvestering vragen van 45 minuten per dag of korter of langer naar persoonlijke behoefte.

Mindfulness Based Stress Reduction
De MBSR is de oervorm van alle Mindfulness trainingen. Het programma is ontwikkeld door Jon Kabat – Zinn in 1979. De effectiviteit van Mindfulness heeft zich in de afgelopen 40 jaar, vanaf de allereerste ontwikkeling empirisch bewezen. In de 8-weekse Mindfulness training worden Oosterse inzichten en perspectieven verbonden met Westerse psychologie. De 8-weekse Mindfulness training wordt beschouwd als een van de meest effectieve trainingen met betrekking tot stressreductie. De 8-weekse training is tevens een prachtige training waarin de deelnemer bij zichzelf kan onderzoeken en ontdekken hoe de doemodus (verandermodus) en zijnmodus (acceptatiemodus) zich verhouden tot elkaar in zichzelf.

Voor wie is Mindfulness geschikt?
Mindfulness training is zeer geschikt wanneer je:

  • Met meer rust en ontspanning je dagelijkse bezigheden wilt doen
  • Met (meer) richting en inzicht je levenspad wilt bewandelen
  • Je gevoel van vitaliteit & kwaliteit van leven, in het dagelijks leven wilt vergroten
  • Je fysiek/mentaal/emotioneel energieniveau wilt verhogen
  • Je lichaamsbewustzijn wilt verbeteren
  • Je eigen meditatie beoefening (verder) wilt ontwikkelen

Geplaatst op 6 februari 2020