Ons aanbod

Intake

Tijdens de intake van 60 minuten willen we meer inzicht in de klachten en de achtergrond van de klachten krijgen. Ook zullen we een begin maken met het formuleren van een hulpvraag of doel van de behandeling.

Individuele PMT

De psychomotorische therapie bestaat uit individuele bijeenkomsten van 60 minuten, waarin we door middel van bewegings- en lichaamsgerichte werkvormen werken aan de samen vastgestelde doelen. Uiteraard zullen we ook praten over wat er in de therapie gebeurt, dus elke bijeenkomst zal een combinatie zijn van gesprek en activiteiten. Regelmatig zullen we evalueren hoe het gaat en op basis daarvan keuzes maken over het vervolgen of afronden van de therapie. Neem contact op voor meer informatie of bekijk onze tarieven.

Groepstherapie (PMT)

Naast individuele therapie is er ook de mogelijkheid tot groepstherapie. Er is een mannengroep en een vrouwengroep gericht op zeggen wat je wilt en voelt. Op elk moment kunnen er mensen instromen en uitstromen. Bij deze bijeenkomsten kunnen ervaringen uitgewisseld worden en geoefend worden met onder andere sociale interactie. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s waarbij gesprekken en activiteiten elkaar afwisselen. Iedereen heeft zijn eigen doel die na een aantal sessies individueel geëvalueerd wordt. Neem contact op voor meer informatie of bekijk onze tarieven.

Tension & Trauma Releasing Exercises

Een specifieke methodiek die wordt aangeboden is Tension & Trauma Releasing Exercises. Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE) helpen patronen van diepliggende (chronische) spanning, veroorzaakt door stress en trauma, uit het lichaam te ontladen. Het is een methode, ontwikkeld door dr. David Berceli, met een innovatieve serie van 7 eenvoudige oefeningen. Eenmaal goed aangeleerd, kan TRE zelfstandig en naar behoefte levenslang worden gebruikt. Het geeft regie over eigen (stress-)regulatie en daarmee een manier om doorlopend persoonlijke gezondheid en welzijn te verbeteren en te onderhouden.

Door de TRE methode te volgen wordt op een veilige manier een natuurlijk reflexief mechanisme van trilling in spier- en bindweefsel op gang gebracht. In de eerste zes oefeningen wordt lichte spanning opgebouwd. In de zevende oefening is, in een ontspannen houding, ruimte voor het ontladen van spanningen. Dit kan zowel de zojuist opgebouwde fysieke spanning zijn, alsmede oude/chronische spanning. Wanneer dit mechanisme van trilling door regulatie op een veilige en gecontroleerde wijze wordt geactiveerd, kan ontspanning in spier- en bindweefsel het zenuwstelsel kalmeren en keert het lichaam terug naar een staat van rust, veerkracht en balans.

TRE’s reflexieve spiertrillingen worden over het algemeen als plezierig en ontspannend ervaren. Veel mensen melden na het ontladen door TRE een gevoel van rust en welzijn. TRE is ontworpen als een methode voor gezonde zelfregulatie.

Voor meer informatie zie: https://tre-nederland.nl

Ook deze methodiek wordt in een groep en individueel aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of bekijk onze tarieven.

Mindfulness (individueel of groepsles)

Consulten & trainingen zijn mogelijk op maandag en dinsdag of donderdag. Tijden in overleg. De complete training individueel is een volledig gepersonaliseerde training. Vervolgtrainingen na de basistraining worden ook aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of bekijk onze tarieven.

 


Ons uitgangspunt

Ons uitgangspunt is dat we samen met u als cliënt willen onderzoeken waar u tegenaan loopt in het dagelijks leven en in wederzijds contact proberen om u hiermee verder te helpen. Wij zullen u dus niet vertellen ‘hoe het moet’, maar samen met u zoeken naar mogelijkheden.