Lia van der Maas

Ik ben 39, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Sinds 2005 ben ik werkzaam als Psychomotorisch therapeut, eerst met mensen met persoonlijkheids­problematiek in de GGZ en later op een revalidatiecentrum te Amsterdam met mensen met chronische pijn. Daarnaast ben ik sinds 2005 ook werkzaam op Hogeschool Windesheim bij de opleiding voor psychomotorische therapie, zowel op de bachelor- als de masteropleiding. Sinds 2018 ben ik alleen nog begeleider van studenten tijdens het maken van hun masterthesis.

Het doen van onderzoek naar de werkzaamheid van psychomotorische therapie vind ik erg belangrijk. In de praktijk word ik nog regelmatig verbaasd door de werkzaamheid van PMT en wil dit graag ook proberen hard te maken. Mede hierom heb ik dan ook een groot onderzoek gedaan naar de meerwaarde van psychomotorische therapie bij mensen met chronische pijn. Ik ben hier op 17 september 2015 op gepromoveerd. U kunt mijn lekenpraatje beluisteren via YouTube.

Het opbouwen van en werken in een eigen praktijk is een nieuwe uitdaging die voortkomt uit het feit dat ik moeite heb om de cliënten die ik in het revalidatiecentrum zag door te verwijzen naar een behandelaar in de eerste lijn aansluitend op de revalidatie behandeling. Daarnaast hoop ik samen met de cliënt een nieuwe balans te vinden waardoor zij het gevoel krijgen weer zelf de controle over hun leven te hebben i.p.v. de klachten.

Ik ben werkzaam op maandag, donderdag en vrijdag in de praktijk. Op woensdag werk ik voor care to change in Amsterdam. Op dinsdag is mijn vrije dag en zal ik dus niet altijd reageren op telefoon of e-mail.

Opleiding: HBO psychomotorische therapie, WO Bewegingswetenschappen.
Werkervaring: GGZ persoonlijkheidsproblematiek, Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, chronische pijn.| KVK: 65650964 | IBAN: NL26TRIO0338618325


E-mailadres
lia@pmtamstelveen.nl

Telefoon
06 43025366